Förstförsämring

Fråga

Har gjort medveten andning med allt vad det innebär i fem veckor och det funkar bra, men nu har jag fått lite oro och blivit deppig.Kan det vara förstförsämring

Öppen för kommentarer 0
Inga 2 år 1 Svar 521 visningar 0

Svar ( 1 )

 1. Svaret är redigerat.

  Hej Inga!

  Ja det stämmer att det kan inträffa en form av förstförsämring när man börjar andningsträna, både fysiskt och känslomässigt. Ungefär som att en person som slutar röka inte mår så bra i början utan vinsterna kommer efter ett tag. Samtidigt behöver det inte bli någon förstförsämring, det är väldigt individuellt.

  Om man får en reaktion så uppstår vanligtvis reaktionen där vi haft problem tidigare. Ett sätt att se på förstförsämring är därmed att kroppen håller på att läka. Har du haft problem med oro och deppighet förut?

  Generellt är mitt råd att göra något av följande fyra val om man börjar må sämre:

  1. Hänga i som hittills och fortsätta andningsträna
  2. Fortsätta andningsträna men inte lika mycket
  3. Andningsträna mer för att snabbare bli av med besvären
  4. Ta en paus från andningsträningen

  Det sistnämnda gäller särskilt om förstförsämringen blir alltför besvärande. Välj det alternativ som passar dig, det finns inget rätt eller fel.

  Mer information om förstförsämring och erfarenheter från andra som börjat med Medveten Andning hittar du i artikeln: Kan andningsträning ge förstförsämring – https://www.medvetenandning.se/blogginlagg/kan-andningstraning-ge-forstforsamring/

Skriv ett svar