Svar ( 1 )

 1. Ja, flera kvinnor har använt Relaxatorn när de fött barn och är mycket nöjda med det! De har upplevt Relaxatorn som en ”trogen vän” att luta sig mot när det varit som tuffast och det varit svårt att bibehålla en bra andning.

  Särskilt mellan värkarna ger en bra andning möjlighet till snabbare återhämtning.

  Denna artikel tar upp det nära sambandet mellan andning och smärta: Din andning – ett kraftfullt verktyg vid smärtlindringhttps://www.medvetenandning.se/artiklar/din-andning-kraftfullt-verktyg-smartlindring/

  Från artikeln:
  Rädsla gör att vi blir spända och håller andan och vi kan alla känna igen oss i reaktionen – “Puuh, nu är faran över, nu kan jag slappna av och andas ut”, och så släpper vi ut luften med en suck. Ett uttryck som används i samband med förlossning är ”rädd–spänd–smärta”-cykeln. Kvinnan som ska föda är orolig för förlossningen och blir spänd.

  En spänd kropp gör att smärtan ökar, vilket ger upphov till ännu mer rädsla och en ond cirkel etableras. Vid spänningar och rädsla förändras andningen då en nedärvd reaktion är att hålla andan i syfte att väcka upp kroppen eller att andas högre upp i bröstet för att “fly” från obehagliga känslor, som ofta sitter i magtrakten.

  Med vår andning kan vi antingen förstärka eller förminska smärtan. När vi spänner oss ökar smärtan. Genom att tillämpa Medveten Andning slappnar kroppen av och smärtan kan minska. Testa själv – nästa gång du upplever smärta, börja andas långsamt, rytmiskt, lågt och litet och notera hur smärtan avtar.

Skriv ett svar