Hur ska Relaxatorn ligga i munnen?

Fråga

Hur ska relaxatorn ligga i munnen ? Har den mellan läpparna men känner att jag spänner käkarna blir jobbigt då .

 

Öppen för kommentarer 0
Marika 3 år 1 Svar 651 visningar 0

Svar ( 1 )

 1. Hej Marika!

  När vi biter i Relaxatorn med tänderna ökar risken att vi blir spända i käken. Så det absolut bästa är om du kan hålla Relaxatorn med läpparna.

  En anledning till att det kan upplevas som svårt att hålla den med läpparna är om vi har ovanan att ha munnen öppen, exempelvis om vi pratar mycket, stressar mycket m.m.

  När munnen är öppen ofta så kan läppmusklerna bli försvagade och behöver tränas upp. När vi har munnen stängd så aktiverar vi läppmusklerna. Så om vi har ovanan att ha munnen öppen blir musklerna i läpparna försvagade och det kan upplevas som svårt att hålla Relaxatorn med läpparna och vi kan uppleva spända läppar, mycket saliv och spänd käke.

  Dessa problem är dock vanligtvis övergående och försvinner i takt med att du tränar med Relaxatorn och tränar upp läpparna och blir mer och mer avslappnad.

  Kanske behöver du träna med ett lättare motstånd? En vanlig orsak till att vi inte riktigt blir vän med Relaxatorn är att vi har för högt motstånd inställt (för litet hål öppet). OBS! Relaxatorn ger effekt även om du har den inställd på ett lägre motstånd.

  Lycka till 🙂 !

  Vänligen
  /Anders

Skriv ett svar